اشک کشاورز، لبخند مافیا و دلال| باز هم داستان تلخ سیب زمینی در گلستان
به گزارش اقتصادکوشان و به نقل از نویاب؛ قیمت سیب زمینی در گلستان در مدت چند روز از ۲۳ هزار تومان به ۱۰ الی ۱۱ هزار تومان رسید و این امر سبب شد در پروژه رونمایی از مکان کارخانه صنایع تبدیلی سیب زمینی، در جاده کمربندی سرخنکلاته که با حضور استاندار و نماینده مجلس برگزار […]
به گزارش اقتصادکوشان و به نقل از نویاب؛ قیمت سیب زمینی در گلستان در مدت چند روز از ۲۳ هزار تومان به ۱۰ الی ۱۱ هزار تومان رسید و این امر سبب شد در پروژه رونمایی از مکان کارخانه صنایع تبدیلی سیب زمینی، در جاده کمربندی سرخنکلاته که با حضور استاندار و نماینده مجلس برگزار شد، کشاورزان با چشم گریان و با فریادهایی که ناشی از ترس آینده مبهم فروش محصول بود اعتراض خود را اعلام کردند.
این مساله سبب شد تا به نوعی مراسم رونمایی کارخانه صنایع تبدیلی کشاورزی به مراسم اعتراضات سیب زمینی کاران تبدیل شود.
استاندار گلستان با دلجویی از کشاورزان اعتراض را حق آنها دانست و شنونده صحبت های آنان بود و قول داد که به این مساله رسیدگی کند.
در همان روز جلساتی برای رفع مشکل سیب زمینی کاران در استانداری و فرمانداری گرگان برگزار شد تا شاید مسئولان بتوانند جلوی فاجعه و بحران فروش سیب زمینی را بگیرند.
در تماس تلفنی با معاون اقتصادی استاندار گلستان از آخرین تصمیم گیری ها و سیاست گذاری در حوزه برداشت سیب زمینی پرسیدیم.
عبدالعلی کیان مهر با بیان اینکه دیروز در جلسات مختلف صحبت های کشاورزان را شنیدیم افزود: متاسفانه با ورود کشاورزان استان های دیگر به گلستان و افزایش کشت این محصول در گلستان، تعادل در عرضه و تقاضا بهم خورده است.
معاون اقتصادی استاندار گلستان خاطرنشان کرد: الگوی کشت سیب زمینی نزدیک ۵ هزار هکتار بوده است اما گویا حدود دو هزار هکتار نیز از استان های دیگر در گلستان زمین اجاره و سیب زمینی کشت کردند.
تلاقی سیب زمینی جنوب و گلستان قیمت را کاهشی کرد
وی افزود: کشاورزان در شرایط فعلی باید با مدیریت برداشت، شرایطی را فراهم آورند که بار بیش از اندازه وارد بازار نشود و قیمت نشکند.
کیان مهر گفت: با نماینده کارخانه دارها صحبت کردیم که بدون واسطه با قیمت کمتر از آنچه هم اکنون می خرند سیب زمینی گلستان را کیلویی ۲۳ هزارتومان خریداری کنند، اما متاسفانه تاکنون آنها موافقت نکردند نماینده بفرستند.
وی با بیان اینکه هم رسانی سیب زمینی دیگر استان ها نیز باعث برهم خوردن تعادل در عرضه شده، افزود: متاسفانه به دلیل گرمای هوا، سیب زمینی جنوب نیز همزمان با گلستان روانه بازار شده که این مساله منجر به کاهش قیمت شده است.
وی ابراز امیدواری کرد: با توجه به اینکه برداشت سیب زمینی جنوب به زودی تمام خواهد شد امیدواریم تعادل به بازار سیب زمینی گرگان برگردد.
دست هایی پشت پرده است
در رونمایی از پروژه صنایع تبدیلی سیب زمینی، نماینده مردم گرگان و آق قلا خواستگار رسیدگی به وضع موجود شد و گفت: جهاد کشاورزی به عنوان متولی کشاورزان باید در این خصوص پاسخگو باشد.
رمضانعلی سنگدوینی گفت: اینکه کمتر از چند روز قیمت سیب زمینی، کاهش شدیدی داشته نشان می دهد که دست هایی پشت پرده است و امیدواریم مسئولان قضایی استان به این مساله ورود پیدا کنند.
وی ایجاد صنایع تبدیلی را یک فرصت مناسب برای حذف دلال ها و واسطه گرها در حوزه کشاورزی دانست و گفت: اگر در سال های گذشته در خصوص ایجاد این صنایع اقدام شده بود هرساله با مشکل فروش محصولات کشاورزی مخصوصا سیب زمینی مواجه نمی شدیم.
آنچه مسلم است واسطه گرها و دلال ها نقش زیادی در کاهشی شدن قیمت دارند چرا که شاهدیم در روزی که قیمت سیب زمینی در گرگان ۱۱ هزار تومان بود در میدان بار ساری این محصول بین ۲۰ الی ۲۳ هزار تومان خرید و فروش می شد.
بعد از اتفاقاتی که در چند روز گذشته در گلستان رخ داد مسئولان قضایی در این خصوص وارد عمل شدند و اعلام شد که با جدیت با متخلفان و کسانی که در فرآیند عرضه سیب زمینی اخلال وارد کردند برخورد خواهد شد.
تعقیب قضایی مدیرانی که ترک فعل کردند
با ورود دادستانی مرکز استان گلستان دلالانی که در این استان در فرآیند عرضه سیب زمینی اختلال ایجاد کرده بودند شناسایی و احضار شدند.
دادستان مرکز استان گلستان گفت: این دلالان با اختلال در فرایند عرضه محصول سیب زمینی و انحصار در خرید و فروش این محصول، سبب ضرر کشاورزان شدند.
محمود اسپانلو با اشاره به این که ۶ دلال با همکاری پلیس شناسایی و برای تحقیقات احضار شدند، افزود: این افراد محصول را از کشاورز به قیمت پایینتر خریداری کرده و به کارخانه به قیمت بسیار بیشتری به فروش میرساندند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید