تقویت کننده استراتژی تحول دیجیتال
هدف استراتژی دیجیتال نیز بهبود فرآیندهای کسب و کار و توسعه قابلیتها و خدمات آن مطابق با تکنولوژیهای دیجیتالی جدید است. توجه داشته باشید که استراتژیهای موفق باید بتوانند یک پل ارتباطی میان تمامی حوزههای سازمان از جمله منابع انسانی، فناوری اطلاعات، پشتیبانی، تولید و فروش، بازاریابی و… باشند. همچنین این برنامهها به صورت کوتاهمدت یا بلندمدت تدوین میشوند و چالشها و موانع احتمالی هر شرکت را تجزیه و تحلیل میکنند.
بزرگترین دغدغه در عصر دیجیتال در سازمانها هم راستاسازی استراتژی فناوری اطلاعات با استراتژی های کسب وکار سازمانها می باشد. با گذشت زمان مشخص شده است، که نقش فناوری اطلاعات بسیار فراتر از پشتیبان یا توانمندساز صرف است و امروز به جایی رسیدیم که فناوری های دیجیتال خود هسته کسب وکارند و با محوریت آنهاست که منطق ارزش آفرینی تعریف می شود.( فناوری اطلاعات پیشران حوزه کسب و کار است) اقتصاد حاکم بر این عصر را اقتصاد دیجیتال می نامند. برای موفقیت در مسیر تحول دیجیتال،. باید دو دسته قابلیت کلیدی را نیز در سازمانتان پرورش دهید که همانند دو بال برای پرواز دیجیتالتان عمل کنند. دودسته قابلیت به شرح ذیل:
1-قابلیت های فناورانه تحول دیجیتال
2- قابلیت های رهبری تحول دیجیتال هم افزایی
سه حوزه اصلی تحول دیجیتال برای سازمانها به شرح ذیل عبارتند از:
1. تجربه مشتری: یعنی از دگردیسی دیجیتال در تلاش برای درک بیشتر مشتریان، استفاده از فناوری برای افزایش تعداد مشتریان و برقراری ارتباط بیشتر با آنها استفاده میشود.
2. فرآیندهای عملیاتی: بهبود فرآیندهای داخلی با استفاده از دیجیتالی کردن و اتوماسیون انجام میشود و به مدیران امکان میدهد تا با استفاده از ابزارهای دیجیتال و جمعآوری دادهها، به نظارت بر عملکرد سازمان و اتخاذ تصمیمات استراتژیک بپردازند.
3. مدلهای کسبوکار: برجستهکردن خدمات سازمان با استفاده از ابزارها و خدمات دیجیتال، ساخت و توسعه محصولات دیجیتال و استفاده از فناوری برای ارائه خدمات در سطح جهانی از مواردی است که دگردیسی دیجیتال باعث تغییر در کسبوکارها میشود.
با پشتیبانی موثری از قابلیت های دو گانه دیجیتال، از سازمانتان زبده دیجیتال خواهد ساخت. زبده دیجیتال سازمانی است که توانسته به صورتی موزون قابلیت های فناورانه و رهبری را در خود پرورش دهد و با اهرم کردن این قابلیت های تغییری بنیادین در مدل کسب و کار، تجربه مشتریان، فرایند ها و محیط کار ایجاد کند.
زبدگان دیجیتال به بالاترین سطح بلوغ دیجیتال دست پیدا کرده اند و به همین دلیل از پیشگامان و موفق ترین سازمان های در عصر دیجیتال هستند. فناوری ها را می توانیم به دونوع متداول و تحول آفرین تقسیم کنیم، فناوری های متداول نقش نگهدارنده را برای کسب و کارها ایفا می کنند. و به ضروری برای بقای آنها تبدیل شده اند. در مقابل، فناوری های تحول آفرین( هوش مصنوعی، واقعیت افزوده، رسانه های اجتماعی، رایانش ابری، بلک چین، اینترنت اشیاء و تحلیل داده) به دنبال ایجاد تغییرات بنیادین درکسب و کارها هستند. هریک از این فناوری ها با تحت تاثیرقراردادن یک یا چند عامل از مجموعه عوامل اثر گذار بر تجربه مشتری در صنعت بانکداری از قبیل ارائه خدمت، ارزش افزایی، تعامل مشتری،حضور اجتماعی و امنیت تجربه مشتریان را متحول می کنند.
از عوامل تقویت کننده استراتژی تحول دیجیتال می توان به موارد به شرح ذیل اشاره کردکه عبارتند از: ترویج ذهنیت دیجیتال،تعیین مدیران مناسب،یافتن تعادل مناسب بین فناوری و استعداد،دیجیتالی کردن سیستمهای قدیمی،ترکیب ارتباطات سنتی و دیجیتال. رهبران دیجیتال می دانند که داستان تحول دیجیتال صرفاً داستان فناوری نیست،بلکه آنها استراتژی ، فرهنگ، نوآوری ومهارت های کارکنان را حلقه هایی در کنار فناوری در نظر می گیرند که برای هدایت سازمان در مسیر دیجیتالی شدن ضروری است. حکمرانی دیجیتال نظامی برای راهبری تحول دیچیتال در سازمان است که سیاست، ساختارها، فرایندها و سازکارهایی را برای حصول اطمینال از کسب ارزش و منفعت دیجیتال معین می کند.
جمع بندی :
یکی از اصلی ترین سوال هایی که مدیران سازمان ها در تحول دیجیتال با آن مواجه اند نقطه شروع سفر دیجیتال است. بنابراین می توانیم بلوغ سنجی دیجیتال را اولین گام در مسیر دیجیتال شدن معرفی کنیم.سازمان ها هم قبل از حرکت در این مسیر باید وضع و حال دیجیتالشان را بدانند.نکته مهم دیگری که مدیران سازمانهایمان همچون تجویز دارو بدون آزمایش و معاینه پزشک است و به همان اندازه می تواند عواقب ناخوشایندی به همراه داشته باشد. هر سازمان به صورت اقتضایی و با توجه به ویژگیهای خاص، حوزه فعالیت و بلوغ دیچیتالش مسیر خاصی را برای رهسپاری طی خواهد کرد. در پایان تاکید می کنیم نقشه راه تحول دیجیتال برنامه ای زنده و پویاست که باید به طور مداوم بازنگری شود.ویژگی این سفر این است که فقط پس از رسیدن به هر منزلگاه می توان منزلگاه بعدی را مشخص و به سمت آن حرکت کرد. اگر بخواهیم از مفاهیم مدیریت پروژه برای تببین منظورمان استفاده کنیم، باید بگوییم که استقرار تحول دیجیتال در سازمان ها بیش از آنکه پروژه باشد طرح است. در مدیریت طرح،مرحله به مرحله جلو می رویم و از ابتدای راه نمی دانیم که در چه نقطه و زمانی به هدف غاییمان خواهیم رسید. نقشه راه تحول دیجیتال نقشه راهی است که تمامی سازمانها و شرکتها به آن نیاز پیدا خواهند کرد. این نقشه راه به سازمانها کمک میکند تا بتوانند مراحل تحول دیجیتال را به درستترین شکل ممکن دنبال کنند و به نتایج دلخواه خود نیز دست پیدا کنند. پیادهسازی این مراحل ممکن است چالشهای زیادی را به همراه داشته باشد. در کنار تمامی نکات مربوط به پیادهسازی این نقشه راه، نباید نیازهایی که کاربران نهایی یک مجموعه و سازمان دارند را نادیده گرفت. با توجه داشتن به نیازهای مشتریان و کاربران نهایی میتوان تجربه کاربری بهتری را به آنها ارائه داده و انتظار مشتریان وفادارتری را نیز داشت.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید