تلاش برای ثبتِ رکورد تاریخی تولید در سیمان کیاسر
اقتصاد کوشان– امسال پنجمین سال مدیریت جهانبخش لطفی پور در مجموعه سیمان کیاسر است؛ پنج سال تلاش و سختکوشی بیوقفه و دقت بر خرد و کلان زوایای مدیریتی نه یک مدعا بلکه واقعیتی است که به اثبات رسیده است. به یاد دارم که حدود سه سال پیش با جناب لطفیپور مصاحبهای داشتهام و تمام دغدغه […]
اقتصاد کوشان– امسال پنجمین سال مدیریت جهانبخش لطفی پور در مجموعه سیمان کیاسر است؛ پنج سال تلاش و سختکوشی بیوقفه و دقت بر خرد و کلان زوایای مدیریتی نه یک مدعا بلکه واقعیتی است که به اثبات رسیده است. به یاد دارم که حدود سه سال پیش با جناب لطفیپور مصاحبهای داشتهام و تمام دغدغه ایشان در آن زمان، رسیدگی و تسویه بدهکاری میلیاردیِ انباشته شرکت، سند دار شدن کارخانه و اخذ پروانه معدن بهعنوان شریان حیاتی یک کارخانه معدنی و در نهایت تبدیل وضعیت متزلزل کارخانه به وضعیتی پایدار بود و اکنون با وجود شرایط سخت اقتصادی کشور در طی این سالها، نه تنها تمامی دغدغههای دیروز ایشان عملیاتی شده است که امروز، شرکت سیمان کیاسر برای سومین سال متوالی به سودآوری رسیده و چهار سال است که بهعنوان صنعتگر نمونه معدنی در استان معرفی میشود.
این عوامل مجموعه اقتصاد کوشان را بر آن داشت تا بار دیگر با این مدیر موفق به گفتگو بپردازد تا مسیر پر تلاطم تولید و رمز موفقیت در این عرصه را از ایشان جویا شود.
مدیریت با چراغ روشنِ نظارت
جهانبخش لطفیپور، مدیرعامل سیمان کیاسر با بیان اینکه با چراغ مالی و نظارتی وارد عرصه مدیریت این مجموعه شد، از ابتدای ورودش، زمانی که مشکلات دومینووار بر سر شرکت آوار شده بود، میگوید: از بدو ورود، هدفمان افزایش سرمایه بود اما این امر محقق نشد چراکه با بدهی 65 میلیارد ریالی شرکت در حوزه تأمین اجتماعی، بیمه، مالیات و سیستم بانکی مواجه شدیم و از دیگر سوی، 50 هکتار از کارخانه سند نداشت و اجارهای بوده و معدنی از آن خود نداشته است.
وی به تلاشهای انجام شده طی این سالها اشاره میکند و میافزاید: در حال حاضر، بدهی 65 میلیاردی را به صفر رساندهایم و بدهی به سیستم بانکی نیز صفر شده و تنها در حال پرداخت اقساط به بانک سپه هستیم. معدن لازم و ملزوم یک کارخانه سیمانی برای تولید است و اکنون سیمان کیاسر یک معدن دارد. همچنین، کارخانه سیمان کیاسر بعد از 13 سال سنددار شد که برای وجهه کارخانه و شرکت بسیار حائز اهمیت است.
لطفیپور سوددهی شرکت و نمونه شدن آن را نتیجه زحمات جمعی کل مجموعه کیاسر از مدیرعامل تا تک تک کارگران میداند و هدف مجموعه را برند کردن نام کیاسر عنوان میکند و میگوید: در طی این 5 سال به دومین تولیدکننده سیمان استان تبدیل شدهایم و با وجود قطعات قدیمی و قدمت 50 ساله برخی دستگاهها و با وجود تمام مشکلات سعی کردیم با انضباط و مدیریت مالی ابتدا بدهکاری شرکت را صفر کنیم و سپس به کارخانه رسیدیم و پس از سوددهی، درآمدها را به کارخانه شیفت دادیم تا کارخانه احیا شود و در این راه موفق شدیم و اگر امسال برق و گاز میداشتیم، بعد از گذشت سالیان، سیمان کیاسر میتوانست یک رکورد تاریخی را در تولید ثبت کند.
حضور مدیر نقطه عطفی برای زیرمجموعه است
مدیرعامل سیمان کیاسر در رابطه با چگونگی موفقیت در یک مجموعه، حضور مدیر در دپارتمان را یکی از عوامل موفقیت مجموعه برمیشمارد و میافزاید: 5 سال است که مدیریت این مجموعه را بر عهده دارم و هر هفته سه روز را به کارخانه میآیم و شب هم پیش عوامل کارخانه میمانم چرا که عقیده دارم حضور مدیر در تمام جهات یک نقطه عطف برای آن زیرمجموعه است؛ حداقل عوامل میگویند که مدیرعامل نیز شب در کارخانه میماند و درد ما را میداند. البته تا جایی که قدرت و امکان داشته باشم سعی میکنم تا مشکلات کارکنان را رفع کنم. شاید هیچ مدیری در این مجموعه اینچنین کار نکرده باشد چراکه من کار و تیم خود را در مجموعه دوست دارم و همه امور از خرد و کلان را رصد میکنم، با مسئولان استانی نیز هر هفته جلسه دارم چرا که تعامل نقشی اساسی در پیشبرد امور دارد.
لطفیپور با اشاره به اهمیت نقش مدیریت مشارکتی میگوید: با افراد این حوزه کاری و مهندسان جلسه مشارکتی میگذاریم و گفتگو کرده و تمام ایرادات را پرزنت و آسیبشناسی میکنیم و در نهایت به یک همفکری رسیده و مشکلات را حل میکنیم، کاری که تا کنون نتیجه داده و سعیام بر این است تا با همین آهنگ پیش برویم.
پاشنه آشیل صنعت
وی یکی از مشکلات صنعت سیمان و دیگر صنایع را مشکل قطعی برق در تابستان و قطعی گاز در زمستان میداند و میافزاید: هرچند ما تابع دستورات مراجع ذیصلاح هستیم و در مصرف برق صرفهجویی میکنیم اما این امر اثر نامطلوبی در خط تولید ما دارد، چرا که با کاهش مصرف برق، ناچار به توقف برخی از خطوط تولید هستیم و در نتیجه ظرفیت تولید شرکت به نصف و یا حتی کمتر تقلیل خواهد یافت و این امر به دپارتمانهای مختلف کارخانه آسیب میرساند و از دیگر سوی، قطع ناگهانی برق، موجب ریزش آجرهای کوره کارخانه و ایجاد خسارت میلیاردی به کارخانه میشود، امری که چندین بار رخ داده است و هزینه گزافی را به شرکت وارد کرده و با وجود قانون تاکنون در حوزه پرداخت خسارت ناشی از قطعی برق به ما مبلغی پرداخت نشد.
این صنعتگر با بیان اینکه ما شرایط کشور را درک میکنیم و امسال نیز گاز را قطع کردیم، ادامه میدهد: اما مصرف مازوت دردسر و هزینههای خاص خودش را دارد، همچون کیفیت مازوت و مشکلات و هزینه حملونقل آن، همچنین، گاز سوخت پاکتر و ارزانتری به نسبت مازوت است.
وی با بیان اینکه تمام دول برنامه راهبردی 10، 7، 5 و 2 ساله دارند اما در شرکت سیمان ما برنامه راهبردی 24 ساعته داریم و ثانیه به ثانیه تغییر میکنیم، دلیل آن را عدم ثبات در نرخ ارز، تغییر قیمت اقلام و قطعات و شرایط کشور عنوان میکند و میافزاید: این امر نیز پاشنه آشیل دیگر صنعت سیمان است.
تلاش برای تحقق یک آرزو
این مدیر موفق با بیان اینکه اکنون جنگ اقتصادی است و تمام تیم مجموعه کیاسر متحد شدیم تا کارخانه را نگهداری و آبروداری کنیم، میافزاید: ظرفیت اسمی کارخانه 2هزارتن و آرزوی من تولید کارخانه با تمام این ظرفیت برای بازه زمانی یکساله است تا علاوه بر تامین نیاز داخل، صادرات داشته باشیم اما با پاشنه آشیل قطعی برق و گاز نمیتوان چنین مانوری داد.، هرچند ما تلاش خود را برای تحقق این آرزو انجام میدهیم و در این مسیر تقاضا داریم تا مسئولان استانی نگاهی ویژه به کارخانه سیمان کیاسر داشته باشند.
وی در پایان ضمن تشکر از مدیرکل صمت استان مازندران و تیم زیرمجموعه ایشان، رئیس خانه صمت استان و معاون اقتصادی استانداری و دیگر مراجع ذی صلاح استان، ابراز امیدواری کرد تا این مساعدت همواره مستدام و پایدار باشد و سیمان کیاسر به جایگاه اصلی و والای خود در استان مازندران برسد و بدرخشد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید