نقش بخش خصوصی خوزستان در تحقق «جهش تولید»| قطب تولید ایران در انتظار حمایت دولت
جهش تولید از اوجب واجبات برای مسئولان محسوب می شود و هدف از این فرمایش این است که یک ایران مقتدرتر تولید شود و جایگاه ایران در عرصه بین المللی قوی تر شود.
نکته مهم آن است که مسئولان عالِم به مردمی سازی اقتصاد هستند اما به این موضوع باور ندارند و در نتیجه این موضوع عملیاتی نمی شود؛ تا زمانی که مسئولان به این موضوع باور پیدا نکنند پیشرفتی در این باره نمیکنیم.
جهش اقتصادی زمانی شکل می گیرد که اقتصاد مردمی شود و کار دشواری نیز نیست زیرا حاکمیت می تواند با مصوبه دولت و مجلس اعلام کند هیچ نهاد دولتی نباید وارد اقتصاد کشور و شرکت های مختلف شود.
امور به مردم واگذار شود
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به شعار سال اظهار کرد: سال ۱۴۰۳، سالی که با حکمت و درایت مقام معظم رهبری با شعار جهش تولید، با مشارکت مردم مزین شده است. برگزیدن این شعار بی شک مانند همیشه با تدبیر و دوراندیشی همراه است.
سید مصطفی موسوی ادامه داد: نگاه ویژه مسئولان و مدیران دستگاه های دولتی، نظارتی و قانونگذار برای بهبود شرایط و دامنه فعالیتی فعالان اقتصادی امری اجتناب ناپذیر برای حصول اهداف شعار امسال خواهد بود.
وی گفت: نمود اقتصادی و نیل به رشدی فراگیر در کشور از مسیر توسعه صنعتی و جهش تولید می گذرد. کلید حصول اعتلای شاخص های اقتصادی، خودکفایی و بهبود وضعیت تولید است و بی شک نیل به این هدف با اعتنا و توجه و واگذاری امور به مردم به عنوان اصلی ترین سرمایه یک کشور قابل حصول است.
لزوم تقویت دیپلماسی اقتصادی
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر اضافه کرد: نیروی انسانی مهم ترین محرک در گذر از تگناهای اقتصادی است و نماد این اصل مهم و تمثال مردم در یک اقتصاد، بی شک بخش خصوصی و فعالان اقتصادی به عنوان نمایندگان یک ملت در جبهه های اقتصادی است.
موسوی عنوان کرد: تکاپو و جهش در شاخص های تولید و اقتصاد با واگذاری امور و اعطای میدانی فراخ و گسترده به فعالان اقتصادی حاصل خواهد شد؛ امری که بدون تردید در منویات مقام معظم رهبری به عنوان روشنگر راه و خیرخواه ملت قابل لمس و ادراک است.
موسوی: رفع قوانین و بخشنامه های مخل و اصلاح آن ها همچون بخشنامه ایفای تعهد ارزی، امری است که بی تردید با همتی مضاعف و همراهی بیشتر مراجع دخیل در امور اقتصادی، در کنار فراهم آوردن زیر ساخت های مناسب توسعه صنعتی و تجاری و همچنین تقویت دیپلماسی اقتصادی، با هدف حصول اهداف متعالی شعار سال جاری، باید در دستور مدیران قرار گیرد
موسوی ابراز کرد: رفع قوانین و بخشنامه های مخل و اصلاح آن ها همچون بخشنامه ایفای تعهد ارزی، امری است که بی تردید با همتی مضاعف و همراهی بیشتر مراجع دخیل در امور اقتصادی، در کنار فراهم آوردن زیر ساخت های مناسب توسعه صنعتی و تجاری و همچنین تقویت دیپلماسی اقتصادی با هدف حصول اهداف متعالی شعار سال جاری، باید در دستور مدیران قرار گیرد.
وی اظهار کرد: در کنار این موارد اتخاذ سیاست های حمایت از بخش خصوصی و جلوگیری از دخالت در امور این قشر از جامعه و نیز عدم تداخل وظایف بخش های دولتی با ماهیت فعالیت اقتصاد محور و الزام دستگاه ها به اخذ مشاوره از فعالان اقتصادی به عنوان متخصصان این امر باید به شکلی مدون و جامع سرلوحه کار قرار گرفته، تا همگی در کنار یکدیگر با گذر از بحران های اقتصادی موجود و پیش رو، روز به روز به سمت پیشبرد و تعالی نظام مقدس جمهوری اسلامی و پیروزی در جبهه های اقتصادی حرکت کنیم.
مردم در قوانین بالادستی مشارکت کنند
یک فعال اقتصادی در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به شعار سال اظهار کرد: در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به بخش تعاون بسیار تاکید شده است که مصداق بارز مشارکت مردمی در قوانین بالا دستی است.
مسعود عبادی پور با بیان اینکه اصول و تصمیمات گرفته شده در قانون اساسی و سایر قوانین بخش تعاون، تصویری کلی از هدف و مسیر بخش تعاون که بر آن عزم شده است را نشان می دهد، تاکید کرد: این تصویر کلی گواه آن است که بخش تعاون اقتصاد ایران در راستای سنت حکمرانی انقلاب اسلامی بنا نهاده شده و باید با به صحنه آوردن نیروهای اجتماعی، می توانست نقش استراتژیکی در تحقق منافع اقتصاد ملی و خیر عمومی را بر عهده گیرد.
وی با تاکید بر اینکه خواستار کمک به جهش تولیدات استان خوزستان هستیم، افزود: بعد از اعلام اقتصاد مقاومتی که طرحی از اقتصاد سیاسی ایران در مواجهه با ضرورت های زمانه است، انتظار می رود بخش تعاون با ویژگی که برای آن توصیف شد و به کمک مزیت هایش که در صحنه پیش آمده، به آن امکان هایی که برای اداره بهتر کشور می دهد، بتواند نقش پیش روی داشته باشد.
راه برون رفت از مشکلات اقتصادی توجه به شعار سال است
این فعال اقتصادی گفت: بررسی ها نشان می دهد فاصله هایی از هر سه جهت مد نظر یعنی پیگیری متناسب با روح تعاونی، هماهنگی با اصول و تناسب با وضع موجود صحنه اقتصاد ایران وجود دارد که در نهایت این وضع، نیروی تعاونی را بی رمق کرده است.
وی بیان کرد: راه حل پیشنهاد شده اصلاح قوانین به نحوی است که جزئیات نقش تعاونی ها را قابل پیگیری تر، موقعیت استراتژیک بیشتری برای تعاونی ها در میدان عمل خلق، توانمندی بیشتری در آنها پدید، دادن فضای بیشتری به ابعاد اجتماعی تعاونی ها و موظفین بخش تعاون را به نحو دقیقی ملزم به توانمندسازی آنها کند، به نحوی که منجر به ثمر اقتصادی بیشتری در تعاونی ها شود.
این فعال اقتصادی با تاکید بر اینکه راه برون رفت از مشکلات اقتصادی توجه به شعار سال است، عنوان کرد: با توجه به شعار سال، توجه ویژه لازم است تا مشارکت مردم در اقتصاد از شعار خارج شده و در عمل شاهد حضور مردم در تولید باشیم.
وی با اشاره به اینکه تجربیات مردمی سازی اقتصاد در چند سال بعد انقلاب با فراز و نشیب هایی مواجهه و در دولت های مختلف بروز و ظهور این امر به اشکال مختلف بوده است، یادآور شد: این بروز و ظهور شامل خصوصی سازیها و واگذاری بنگاه های دولتی به بخش خصوصی یا خصولتی ها، واگذاری سهام عدالت به مردم، تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار و نیز تبصره ۱۸ و ۱۶ بودجه های سنواتی بوده است.
دولت برای فعالیت اقتصادی به مردم اعتماد کند
یک فعال اقتصادی دیگر در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به شعار سال، اظهار کرد: با توجه به اینکه شعار سال، در خصوص مشارکت مردم است یعنی باید دخالت دولت در موضوعات اقتصادی کاسته شود.
سیامک علیشاهپور گفت: راهکار مورد تاکید مقام معظم رهبری، حضور فعال مردم در امر اقتصاد است که ضرورت دارد دولت به آن توجه ویژه داشته باشد.
علیشاهپور: فعالان اقتصادی و در واقع بخش خصوصی راهکارهای مناسبی برای برون رفت از مشکلات فعلی اقتصادی کشور دارند و قطعاً می توانند اقدامات اثربخش انجام دهند
وی با تاکید بر اینکه باید دست دولت با آزادسازی اقتصاد کوتاه شود، افزود: فعالان اقتصادی و در واقع بخش خصوصی راهکارهای مناسبی برای برون رفت از مشکلات فعلی اقتصادی کشور دارند و قطعاً می توانند اقدامات اثربخش انجام دهند.
این فعال اقتصادی تحقق شعار سال را در گروی اعتماد دولت به مردم قلمداد کرد و گفت: چنانچه دولت در حوزه اقتصاد به مردم اعتماد کند، به طور حتم شرایط اقتصادی فعلی به سمت مطلوب حرکت می کند.
وی تصریح کرد: فردی که تجربه فعالیت اقتصادی ندارد چگونه می خواهد برای فعالان اقتصادی تصمیم بگیرد؟ بنابراین دولت باید با واگذاری اقتصاد به بخش خصوصی، زمینه تحقق شعار سال را فراهم کند.
یکی از رسوم ورود به سال جدید نامگذاری سال و انتخاب شعار به عنوان نقشه راهی برای ۳۶۵ روز پیش رو است.
بهترین روش برای مشارکت پذیری مردم در تولید و تحقق شعار سال فعال شدن تعاونی ها است که امسال می توان روی توسعه این بخش تمرکز کرد.
برنامه اصلی باید این باشد که جهش تولید در سایه مشارکت محسوس مردمی، به عنوان یک پروژه در دستور کار مسئولان قرار گیرد و پس از باور پیدا کردن به این پروژه، آن را عملیاتی کنند.
هم اکنون بخش تولید آنگونه که باید و شاید فعال نیست و اگر چه رهبری تاکیدات ویژه ای بر تولید کشور دارند، اما باید گفت مشکلات حوزه تولید زیاد است و دولتمردان به مشکلات این صنعت به صورت جدی بی توجه مانده اند و احتمال می رود مانند سال های اخیر صرفا در حد شعار با این بخش برخورد کنند.
استان خوزستان به عنوان قطب تولید ایران در انتظار حمایت دولت است و ضرورت دارد این استان به عنوان پایلوت برنامه های محور شعار امسال انتخاب شود.
منبع : بازار
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید