چند گام تا تحقق صددرصدی تولید
اقتصاد کوشان- سحر کوهی: شركت سهامي خاص معادن زغالسنگ البرز مركزي در تاريخ 31 شهریور ماه 1353 تحت شماره 19691 در اداره ثبت شرکتها و مالكيت صنعتي تهران به ثبت رسيده و متعاقباً دفتر مرکزی به شهر زيرآب منتقل شد و در تاريخ 5 مهرماه 1371 تحت شماره 192 در اداره ثبت اسناد سوادکوه به […]
اقتصاد کوشان- سحر کوهی: شركت سهامي خاص معادن زغالسنگ البرز مركزي در تاريخ 31 شهریور ماه 1353 تحت شماره 19691 در اداره ثبت شرکتها و مالكيت صنعتي تهران به ثبت رسيده و متعاقباً دفتر مرکزی به شهر زيرآب منتقل شد و در تاريخ 5 مهرماه 1371 تحت شماره 192 در اداره ثبت اسناد سوادکوه به ثبت رسيده است.
اين شركت در حال حاضر دارای پروانه بهرهبرداری معادن کردآباد با ذخیره قطعی 6/21 میلیون تن، زغالسنگ گلیران با ذخیره 9/57 میلیون تن، گواهی کشف منطقه گردنهسر و سفیدریز با ذخیره قطعی 700 هزار تن، كارخانه زغالشويي قدیم و کارخانه زغالشویی جدید(سوادکوه)، آزمايشگاه زغال در منطقه انجير تنگه، سايت اداري واقع در آزادمهر، مجتمع آموزشی- فرهنگی در خزرآباد ساری و ساختمان و زمین در منطقه شارقلت لفور است.
مدیرعامل شرکت زغالسنگ البرز مرکزی زیراب، نوید نیکو، دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی و کارشناسی معدن با سابقه 19 سال کار اجرایی و ستادی در حوزه معدن است. وی در رابطه با فعالیت این شرکت گفت: شرکت زغالسنگ البرز مرکزی، زغالسنگ خام را از معادن بخش خصوصي منطقه و ساير نقاط استان و استانهای همجوار خريداري و پس از فرآوري در كارخانه زغالشويي جدید و تبديل آن به كنسانتره زغالسنگ با حملونقل ریلی به اصفهان و با کامیون به طبس و زرند ارسال مينمايد.
نیکو با بیان اینکه مجموع نیروهای رسمی، قراردادی، و پیمانکاری شرکت که در قسمت کارخانه زغالشویی، ساختمان اداری و مجتمع آموزشی فرهنگی خزرآباد مشغول بکار هستند حدود 250 نفر است، خاطرنشان کرد: در بخش معدن زغالسنگ گلیران نیز 150 نفر بصورت پیمانکاری مشغول به کار هستند.
وی با بیان اینکه برنامه تولید و ارسال کنسانتره زغال سنگ در سال 120 هزار تن میباشد، افزود: در سال 1400 به میزان 94 درصد محقق شده و عملکرد 11 ماهه شرکت در سال 1401 به شرح جدول زیر است:
سال
تناژ زغالسنگ خام خریداری شرکت (پیشرو معادن و خصوصی) : 11 ماهه1401 = 80،084
تناژ زغالسنگ خام تامین شده از معدن گلیران : 11 ماهه1401 = 39،725
تناژ کنسانتره تولیدی زغالسنگ شرکت : 11 ماهه1401 = 100،452
تناژ کنسانتره ارسالی شرکت : 11 ماهه1401 = 103،756
معادن زیرمجموعه شرکت زغالسنگ البرز مرکزی
مدیرعامل شرکت البرز مرکزی با بیان اینکه معدن زغالسنگ گلیران با ذخیره قطعی 8/41 میلیون تن از سال 1394 مجددا به شرکت واگذار گردیده و تاکنون استخراج زغال سنگ توسط تیمهای پیمانکاری در بلوک 6 با ظرفیت 60 هزار تن در سال ادامه دارد، تصریح کرد: این شرکت درنظر دارد با تکمیل زیرساختهای معدن و انتخاب سرمایهگذار، بلوکهای 3 و 9 را نیز تجهیز و آمادهسازی نموده و تولید زغال سنگ خام از این معدن را به 230 هزار تن در سال افزایش دهد.
وی با اشاره به اینکه معدن زغالسنگ کردآباد با ذخیره قطعی 6/21 میلیون تن از دیگر معادن تحت پوشش شرکت بوده که به دلیل مشکلات زیست محیطی و منابع طبیعی تاکنون استخراج زغال سنگ از این معدن فراهم نشده است، خاطرنشان کرد: شرکت نیز در حال حاضر پیگیر اخذ مجوزات لازم از سازمانهای ذیربط است و درنظر دارد در بخش کریکلا با انتخاب پیمانکار معدن، استخراج زغال از لایه کنسانتره را در سال 1402 آغاز کند.
نیکو با اعلام اینکه شرکت زغالسنگ البرزمرکزی دارای گواهی کشف معدن گردنهسر – سفیدریز با ذخیره 5/1 میلیون تن ذغال سنگ است، گفت: درنظر است با انتخاب سرمایهگذار نسبت به تولید زغال سنگ با ظرفیت 20 هزار تن در سال از این معدن اقدام نماید.
وی با بیان اینکه کارخانه زغالشویی قدیم در سال 1368 با ظرفیت تولید 108 هزار تن کنسانتره زغالسنگ در سال به بهرهبرداری رسید، افزود: با توجه به تکنولوژی قدیمی آن و همچنین استهلاک بالای دستگاهها در طول مدت بهرهبرداری، طرح جایگزینی کارخانه زغالشویی جدید با مدرنترین تکنولوژی روز دنیا در دستور کار قرار گرفت و کارخانه زغالشویی جدید در سال 96 شروع به کار نمود. در حال حاضر کارخانه زغالشویی قدیم بهمنظور مدیریت پسماند باطلههای موجود در سایت انجیرتنگه و اخذ کنسانتره ناشی از شستشوی باطلهها به پیمانکار واگذار شده و عملیات شستشوی زغالسنگ خام و باطله در کارخانه زغالشویی جدید با ظرفیت 500 هزار تن زغالسنگ خام ادامه دارد.
نیکو در رابطه با طرحهای توسعهای این شرکت گفت: در راستای تامین ظرفیت باقیمانده کارخانه زغالشویی، اشتغال در منطقه و ایجاد ارزش افزوده زغالسنگ، این شرکت درنظر دارد با تجهیز و بهرهبرداری از دیگر بلوکهای مستعد معدن گلیران، آمادهسازی و تجهیز معادن کردآباد و سفیدریز، تولید کنسانتره زغالسنگ شرکت را مجموعا به بیش از 200 هزار تن در سال برساند. همچنین طرحهای زیرساخت معدن گلیران انتقال 5 مگا وات برق از پست کارمزد در زیر ساخت ایمیدرو در حال پیگیری است. پروژه بهسازی و تعریض جاده دسترسی از روستای فیروزجاه تا شهرک معدن گلیران به طول 28 کیلومتر با پیشرفت فیزیکی بیش از 30 درصد در حال انجام است.
چالشهای پیش روی صنعت معدن
وی در رابطه با مشکلات و موانع پیش روی شرکت، گفت: اخذ مجوزات لازم جهت معدنکاری از ادارات ذیربط (اداره محیط زیست، منابع طبیعی و …)، فاصله قیمت زغالسنگ ککشو با قیمت جهانی کنسانتره زغالسنگ، مسائل تحریمی در کشور، هزینه بالای خرید ماشین آلات و تجهیزات معدنی مکانیزه و تامین نیروی انسانی کافی با توجه به سختی کار در معادنی که بهصورت سنتی زغال استخراج میکنند، از مهمترین چالشهای این صنعت است.
مدیرعامل شرکت زغالسنگ البرز مرکزی تسهیل در اخذ مجوزات معدنکاری، حمایت سازمانهای بالادستی در تامین بودجه لازم برای معدنکاری مکانیزه را از جمله موارد برای بهبود شرایط و عبور از چالشها برشمرد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید