نغمه هایی از “میم” معدن تا “میم” موسیقی
اقتصاد کوشان- معدن حرفهاش و موسیقی عشقش است و البته به هر دو عشق میورزد. از اواخر دهه هفتاد آواز ایرانی کار کرده و تا پیش از کرونا در هنرستان و آموزشگاههای آمل آواز تدریس میکرده و از اوان کودکی هنر و موسیقی در زندگیاش جریان داشته است اما قبول شدن در رشته مهندسی معدن […]
اقتصاد کوشان- معدن حرفهاش و موسیقی عشقش است و البته به هر دو عشق میورزد. از اواخر دهه هفتاد آواز ایرانی کار کرده و تا پیش از کرونا در هنرستان و آموزشگاههای آمل آواز تدریس میکرده و از اوان کودکی هنر و موسیقی در زندگیاش جریان داشته است اما قبول شدن در رشته مهندسی معدن مسیر دیگری را در زندگیاش گشود؛ مسیری همراه با رگههای زغال تا به اعماق زمین. به گمان خودش هم نبود که روزی این مسیر (معادن زیر زمینی) بخش مهمی از مسیر زندگیاش شود، جایی که به قول خودش “نگهدار خدا و عزرائیل در کنار آدمی است” ولی از آنجا که با هنر نمیتوان جنبههای اقتصادی زندگی را پوشش داد سعی کرد این دو را در کنار هم بگنجاند و حالا زندگیاش سمفونی از جنس عشق؛ نغمهای از “میم” معدن تا “می” موسیقی است:حامد ضرغامی، فارغ التحصیل رشته مهندسی معدن و کارشناس ارشد مدیریت اجرایی دارد و هفت سالی میشود که او و تیم جوان و تخصصیاش، با تلاش و پشتکار چراغ معدن غیرفعالی را دوباره روشن کردهاند. او در این رابطه میگوید: این معدن مدت کوتاهی بهرهبرداری و به عبارتی روخوری شد چراکه کارهای بنیادی روی آن انجام نشده بود و اما ما در اولین سالهای حضورمان ابتدا به کارهای بنیادی و زمینشناسی پرداختیم و در نهایت با توکل به خدا و همت اعضای هیئت مدیره که همگی از فارغ التحصیلان رشته صنایع و معادن هستند، توانستیم یک معدن غیرفعال که دارای لایه بسیار ارزشمند، استراتژیک، کاربردی و درجه یک حرارتی در استان بود را فعال کنیم.
آغاز کارشان با 18 نفر بود و امروز به 100 نفر رسیده است. مدیرعامل گروه معدنی شوکا شور با اشاره به تولید 3 هزار تن در ماه، درباره فعالیتهایشان میافزاید: تنها واحد فعال در محور هراز هستیم؛ یک مرکز تولید و فرآوری زغال حرارتی با عیار بسیار بالا که نیاز به شستشو هم ندارد.
یکی از طرحهای توسعهای شرکت انجام کار اکتشافی بر روی یک محدوده پهناور در کنار محدوده کنونی شرکت است که در سال گذشته مزایده آن را برنده شدند و او در این رابطه میگوید: یک تیم بزرگ اکتشافی از بزرگترین مهندسان و نقشهبرداران حوزه زغال سنگ استان مازندران در محدوده مستقر و در حال کار اکتشافی هستند. ضرغامی با اشاره به پهناوری بسیار این محدوده و لزوم انجام کارهای زیرساختی در این زمینه به عدم انجام کارهای زیربنایی در حوزه زغال سنگ و زمین شناختی در کشور و هزینه بسیار هنگفت اکتشاف در این زمینه اشاره کرد و میافزاید: ما این مهم را بر عهده گرفتیم و درحال انجام این کار بهصورت ریشهدار هستیم.
ضرغامی با بیان اینکه از حیث حفظ جان کارگران و ایمنی تمام موازین HSE را در تمام مجموعهمان رعایت میکنیم، میافزاید: سعی ما بر این است تا یک جو کاملا تخصصی بر کار حکم فرما باشد و از بهترین و باتجربهترین کارشناسان پیشکسوت بهعنوان مشاور در امور مسئول فنی، مسئول ایمنی و مشاور بهداشت استفاده میکنیم تا به یاری تجربه و تخصص از پیشامد حوادث در مجموعه خود پیشگیری کنیم.
مدیرعامل گروه معدنی شوکا شور، خطر و حادثه را جزو لاینفک هر نوع کاری میداند و وقوع آن در کارهای صنعتی و معدنی را دوچندان برمیشمارد، میافزاید: حوادثی که ریشه در خطای انسانی (اعم از کارگر و کارفرما) دارد، اجنتابناپذیر است اما نهایت سعی ما بر کاهش مخاطرات است. از یک سو، ایمنی (جان و مال) موجب ایجاد آرامش در پرسنل و در نهایت موجب بهرهوری بالاتر میشود و از دیگر سوی، کارفرما با وجود ایمنی تونل و حفظ جان پرسنل و راندمان کاری خوب میتواند به گسترش کار بیاندیشد؛ خداوند این نعمت را در لایه لایه زیر زمین قرار داده و این به عمق قدرت و صلاحیت کارفرما و مجریان پروژه بستگی دارد که بتوانند چقدر دقیق و تخصصی پیش بروند. روشهای غیرایمن تنها زودبازده بوده اما فرد را در دام خطرهای بزرگ میاندازد اما با رعایت مسائل ایمنی و HSE و کمی صبر نتایج خوب در انتظار فرد خواهد بود.
فعالیت آنها تنها محدود به کارخانه نمیشود و در راستای مسئولیت اجتماعی و کمکهای عامالمنفعه، یک پل بزرگ بتنی مسلح بر روی رودخانه هراز برای استفاده عام احداث کردهاند و علاوه بر این مهم، محیط زیست را نیز از نظر دور نداشتهاند و این معدنکار جوان میگوید: معدن ما در دل جنگلهای هیرکانی است و حفظ منابع طبیعی و محیط زیست را وظیفه خود دانسته و برای حفظش هزینه میکنیم. معادن ما در عمق زمین، جایی که خدا، کارفرما و نگهدارمان و حضرت عزرائیل، در کنار ما است. ما روی زمین تنها یک جاده دسترسی داریم و از این حیث، چندان به محیط زیست ضربه نمیزنیم و از دیگر سوی، بخاطر عیار بالای زغال و عدم نیاز به شستشوی زغال، پسماندی در این حوزه نداریم اما با این حال برای شکر نعمتی که خداوند به ما عطا کرده است، حراست از منابع طبیعی و محیط زیست را دینی بر گردن خود میدانیم و پرسنل در اختیار حوزههای منابع طبیعی و حومه شهر که نیازمند ایستگاه جنگلبانی است، قرار میدهیم.
تمام این فعالیتهای گسترده و جدیت در انجام کار تخصصی در حوزه معدن، او را از هنر، ادبیات و موسیقی دور نداشته است و میگوید: دست کوچکی در شعر گفتن دارم و یکی از کتابهایم اوایل سال جدید منتشر میشود و آلبوم موسیقی ایرانیام نیز در سال آینده وارد بازار میشود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید